Ansiktslyft med trådar

Bland de ansiktslyftbehandlingar som erbjuds inom den svenska skönhetsvärlden är ansiktslyft med trådar en av de allra populäraste. Vi utför denna behandling på vår klinik på Östermalm. Välkommen att boka en tid genom att klicka på knappen nedan. Men läs gärna först vad denna metod innebär.

Vad ansiktslyft med trådar innebär

För bara några år sedan var ansiktslyft alltid förknippat med en komplex operation. Numera kan läkare släta nedsänkta kinder eller lyfta hängande ansiktskonturer med hjälp av trådlyft – försiktigt och varaktigt. Risken för biverkningar såsom ärrbildning eller infektioner är dessutom mycket lägre än hos ett kirurgiskt ansiktslyft.

Med ålder förlorar huden sin elasticitet, vilket leder till att rynkor bildas runt näsan, ögonen och munnen. Många människor tycker att dessa förändringar är oestetiska då de ofta påverkar ansiktsuttryck – vi ser trötta och ledsna ut. Med hjälp av trådlyftning kan ansiktet få skarpare konturer igen.

Den typiska kandidaten för ansiktslyft med trådar är en person mellan 30 och 50 år i god hälsa som har precis börjat märka tecken på åldrande. 

Hur ansiktet lyfts med hjälp av trådar

Läkarna markerar var de självupplösande trådarna av polydioxanon ska placeras och drar dem igenom önskade områden med hjälp av fina nålar. Beroende på önskat resultat används olika typer av trådar. 

Strax efter ett ansiktslyft är huden fastare och rynkor har slätats ut. Det slutliga resultatet är sedan synligt efter cirka 6 till 9 månader. Under denna tid löses trådarna upp och huden bildar nytt kollagen, ett viktigt strukturellt protein i det behandlade området. Detta ger huden extra elasticitet och volym. 

  • Man blir ombedd att lägga sig ned och få bedövning i behandlingsområden.
  • En tunn nål eller kanyl kommer att användas för att sätta in trådarna under huden, vilket kan ta 30 till 45 minuter.
  • Nålarna tas bort och man kan känna lätta tryck eller drag under huden.
  • Inom några minuter kan man gå hem.

Efter behandlingen

Efterbehandlingstid efter ett ansiktslyft med trådar är minimal, men man kan uppleva små blåmärken eller svullnad i flera dagar efter proceduren, och till om med att huden spänns i de behandlade områden. Läkaren kommer att ge individuella, skräddarsydda råd för att säkerställa att återhämtningen blir så snabb och problemfri som möjligt.

Boka tid